Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Velkomstbrev

Velkommen til Dronning Louises Asyl

 

Så er tiden kommet til, at du snart skal starte i vuggestue.

Vi vil med dette brev gerne byde dig og dine forældre velkommen til Dronning Louises Asyls vuggestue.

Vi glæder os til at lære jer at kende. 

 

Velkomstbrevet indeholder: 

* Lidt om Dronning Louises Asyl

* Oplysninger om indkøring i vuggestuen

* Oplysninger om dagligdagen i vuggestuen

* Praktiske oplysninger – FAQ

 

Din første dag er _____________ 😊

 

De voksne i vuggestuen hedder: Maria, Siri, Hülya, Rene, Morten og Leika.

 

Institutionens telefonnummer er: 3585 7969 følg menuen og tryk 4 for at komme igennem til vuggestuen.

Vores adresse er: Bjelkes Allé 45, 2200 København N

 

Dette brev, samt yderligere oplysninger om Dronning Louises Asyl findes på vores hjemmeside: 

www.dronninglouisesasyl-kk.aula.dk

 

  1. Lidt om Dronning Louises Asyl

 

Dronning Louises Asyl er en integreret institution med ca. 40 børnehavebørn og 20 vuggestuebørn. 

Vi bor i en gammel, smuk villa på Ydre Nørrebro lige over for Nørrebroparken. Vi har vores egen legeplads som børnene er meget glade for. Vi bruger jævnligt Nørrebro Parken, og vi tilstræber at alle børn kommer på tur flere gange om ugen.

 

2. Opstart i vuggestuen

For alle nye vuggestuebørn er det væsentligt, at dagene ikke bliver for lange den første tid. Det er et massivt indtryk at gå fra at være hjemme ved far eller mor eller dagplejer til at starte i vuggestue. Børn har forskellige behov, men generelt vil vi anbefale, at I som forældre har tid til at være til stede de første to til tre dage og herefter har mulighed for at hente tidligt.

 

Herefter aftaler I med stuens personale, hvordan den videre opstart skal være. Det er en god idé at fortælle personalet om barnets vaner f.eks. soverytme, tiden fra fødslen til nu, madvaner eller andet, som kan være relevant at tage hensyn til, for at gøre opstarten af jeres barn så god som muligt.

 

 

Ansvar for barnet:

Når I opholder jer i vuggestuen ved aflevering og afhentning, er det jer som forældre der har ansvaret for barnet. Er der arrangementer i og efter lukketid hvor I som forældre er med, er det ligeledes jer der har ansvaret for jeres barn.

 

 

2.1 Digitale daginstitutioner:

 

Her I institutionen burger vi Aula som fælleskommunikations platform. I vil som forældre modtage info om dette i jeres e-boks. Hvis I har brug for hjælp til login, kan I kontakte leder, Kit på 5210 6311. Hvis I allerede har børn der er tilknyttet aula, vil I automatisk få adgang den dag jeres barn starter i institutionen.

Vi bruger vores digitale platform til beskeder, til at tjekke børn ind og ud mm. I kan melde ferie/sygdom i app’en og I kan finde kontaktoplysninger mm herinde også. I skal den første gang i logger på udfylde stamoplysninger og tilladelser før I kan tilgå app’en. I kan se vores privatlivspolitik/digitalforældresamarbejde på vores hjemmeside.

3. Dagligdagen i vuggestuen

3.1 Dagens rytme

Dronning Louises Asyls åbningstider er:

 

Mandag – fredag: kl.7.00-17.00

 

Aflevering foregår normalt mellem kl.7-8 i stueetagen og fra kl.8 kan man aflevere på stuen på 1.sal. 

 

Hentning inden kl.16 er på 1.sal, fra kl.16-17 er det på legepladsen eller inde på stuen i børnehaven i stueetagen.

 

Vuggestuen åbner sammen med børnehaven på Trækronerne i stueetagen hver dag, Her tilbydes morgenmad fra kl. 7:00 – 7:30. Selvom jeres barn har spist morgenmad hjemmefra, skal I aflevere på denne stue. De øvrige rum åbner omkring kl. 8:00- 8:30.

 

Hvis barnet kommer senere end kl. 9.00, er syg eller holder fri, vil vi bede jer give os besked inden kl. 8.00 af hensyn til planlægning af dagen. F.eks. vil vi gerne undgå, at en stue står og venter på et barn, der ikke kommer, hvis stuen f.eks. skal på udflugt. I kan melde fravær ved at ringe på telefon: 35 85 79 69 og trykke jer ind på den stue jeres barn går på eller gøre det direkte via forældre app’en Aula.

 

Husk altid at give personalet besked både når i aflevere barnet og når I henter barnet om eftermiddagen. 

 

Vi har stort fokus på at nedbringe sygefraværet, både blandt børnene og personalet. Derfor skal I, når I afleverer jeres barn, hjælpe barnet med at vaske hænder. Vi opfordrer også til, at barnet vasker hænder, 

 

 

enten når I forlader vuggestuen, og/eller når I kommer hjem. Denne løsning har nemlig vist sig at være et særdeles effektivt middel til nedbringelse af sygefraværet. 

 

 

 

Fra 8.30-9.00 spiser vi lidt brød, frugt, og vand. Klokken 9.00 starter dagens aktiviteter, det er enten tur ud af huset, aktiviteter i mindre sammensatte grupper og om fredagen har vi fredagsrock sammen med børnehaven. Nogle børn skal måske have en formiddagslur. 

Kl. 11:00 får vi mad fra vores eget køkken. De børn, der har sovet hen over middagen, får selvfølgelig mad, når de vågner. Efter middagsmaden lægges de fleste børn til at sove. Ca. kl. 14.00 er der brød, frugt og mælk. Derefter er der igen aktiviteter og leg. Kl.16.00 går vuggestuen ned i børnehaven.

3.2 Forventninger og dialog

Det er væsentligt for os, at I føler jer trygge ved barnets liv i vuggestuen. Vi gør os derfor umage for at holde jer godt orienteret om, hvad der foregår. Vi bestræber os på at tale med jer om, hvordan barnets dag har været og samtidig at skrive lidt om dagens aktiviteter på tavlen eller på Aula, hvis tiden er dertil. 

 

Spørg, hvis I føler jer usikre, og giv os besked, hvis I har behov for at drøfte noget med os. Hvis det ikke er muligt i forbindelse med, at I henter eller bringer, så aftaler vi et tidspunkt. Giv os også gerne besked, hvis der er forandringerne derhjemme, f.eks. hvis I er ved at flytte, eller hvis far/mor er ude at rejse. Det giver os mulighed for bedre at forstå og håndtere eventuelle forandringer hos jeres barn. 

 

3.3 Opstart

Den første dag ser vi gerne at I kommer kl.9.30. Der vil være en medarbejder der er klar til at tage imod jer og vi bruger den første dag på at se stedet, tale om hvad jeres barn kan lide, hvordan jeres rutiner er derhjemme, mad, søvn mm. Samtidig får barnet mulighed for at udforske vuggestuen. Vi anbefaler minimum en uge til indkøring nogle gange to uger. Det vigtigste er, at barnet har korte dage i starten. I vil sammen med medarbejderen finde den opstartsplan der passer bedst til jeres barn. 

 

 

I må meget gerne ringe ned til institutionen inden start og melde om I starter på den pågældende dato, få en lille snak om starten og evt. aftale et besøg inden startdato. Vi har haft gode erfaringer med at holde opstartsmødet inden barnet starter i vuggestuen.

 

OBS OBS OBS OBS OBS 

Sommerferie/sampasning

Vi holder sommerferielukket i ugerne 28, 29 og 30. Her vil der være mulighed for sampasning i én af netværkets institutioner. Der vil være genkendeligt personale med i de tre uger, men ikke nødvendigvis barnets faste voksen. Giv besked på tlf. 52106311 hurtigst muligt hvis I har behov for pasning i de tre uger.

OBS OBS OBS OBS OBS 

 

 

 

 

4. Praktiske oplysninger – FAQ (Frequently Asked Questions).

I dette afsnit vil vi forsøge at besvare de oftest stillede spørgsmål. 

 

4.1 Om bleer

Spørgsmål:    Skal man selv have bleer med? 

Svar             Nej. 

4.2 Om middagslur

Spørgsmål:    Kan barnet få en middagslur? 

Svar:             Ja – og nogle gange to, hvis det er det, barnet har behov for og har været vant til hjemmefra. Barnet bliver puttet, når det er træt og får lov at sove, til det selv vågner. Vi vækker som udgangspunkt ikke børnene. Hvis barnet har et krammedyr, sutteklud eller lignende, til at sove med, er I velkomne til at tage det med. Bruger barnet sut skal I medbringe disse også, samt sørge for jævnlig udskiftning af dem.

I kan se hele vores søvnpolitik på vores hjemmeside www.dronninglouisesasyl-kk.aula.dk 

4.3 Om mad, drikke og børnefødselsdage

Spørgsmål:    Får barnet tilbudt varieret sund kost? 

Svar:              Ja. Vores køkkenpersonale er godt uddannet og ved alt om, hvad børn i den alder skal spise. I Københavns Kommune skal mindst 75 % af maden, der serveres i institutionerne være økologisk. Det gælder således også i Dronning Louises Asyl. Her er maden 90-100 % økologisk. (se evt. guldmærket der hænger på døren ud til køkkenet)

 

Spørgsmål:     Hvis mit barn har allergier, kan barnet så få en kost der svarer til dette:

Svar:               Ja, hvis der foreligger en lægeerklæring fra barnets egen læge, laver køkkenet en kost der tager højde for barnets allergi.

 

Spørgsmål:    Må der serveres slik, is og kager på fødselsdage og mærkedage?

Svar:             Nej, der ikke må serveres is, slik, lagkager og flødeboller, popcorn, søde drikke, wienerbrød og andre fede og sukkerholdige kager.

 

 

Spørgsmål:    Må der uddeles gaveposer til børnene, når mit barn holder fødselsdag hjemme eller i vuggestuen?

Svar:             Nej, der må ikke uddeles gaveposer, fordi det kan være vanskeligt for de andre børn på de andre stuer at forstå, at de ikke også får en gavepose.

4.4 Om tøj 

Spørgsmål:    Hvordan holder I styr på børnenes tøj?

Svar:             Vi gør, hvad vi kan, for at tøjet havner på de rigtige hylder. Men det kan være vanskeligt. Vi vil i høj grad appellere til, at I sætter navne i barnets tøj og sko. Det vil være en stor og tidsbesparende hjælp for os, ligesom det vil reducere risikoen for, at jeres barns ting forsvinder. 

 

 

 

 

 

Spørgsmål:    Hvor meget skiftetøj, skal der ligge i barnets garderobe?

Svar:             I kassen på badeværelset bør der altid ligge et ekstra sæt undertøj, strømper, bukser og bluse. I garderoben i gangen bør der altid hænge overtøj, der passer til årstiden, fx regntøj, flyverdragt, hue, vanter, Sommerhat, sommerjakke, støvler, gummistøvler, sandaler mv. 

 

Om vinteren må der gerne ligge et par ekstra vanter, hvis det ene par skulle blive våde. Ligesom en ekstra trøje til de særligt kolde dage kan være en god idé. Husk: Huer og vanter skal være snorefri

Derudover må I gerne medbringe sutsko- gerne nogle der er nemme at tage af og på. 

 

 

Spørgsmål:    Har I nogen gode fif til køb af tøj og sko?

Svar:             De lidt større børn tager selv tøj og sko af og på. Så køb noget, de nemt selv kan håndtere. Derudover må tøjet gerne være noget, der må blive beskidt, og noget, som passer til årstiden. Mht. sko, sandaler og støvler, så undgå så vidt muligt nogle med snørebånd. Velcrolukning er det nemmeste for barnet selv at håndtere. Som med tøjet gælder det, at fodtøjet skal passe til årstiden. Og selvfølgelig til barnets fod J. 

På solrige sommerdage må I gerne tage en kasket, bøllehat eller lignende med til barnet. 

4.5 Om sygdom, medicin og sygdomsforebyggelse 

Spørgsmål:    Hvornår er et barn for syg til at komme i vuggestue?

Svar:             Om barnet er sygt, beror ofte på en vurdering. Hovedreglen er, at barnet skal kunnen følge en normal dag i institutionen såvel inde som ude. Så barnet skal ikke i vuggestue, hvis dets almene tilstand er så dårligt, at det ikke vil kunne klare en almindelig dag i institutionen. Barnet skal heller ikke i institution, hvis det har feber. 

Også af hensyn til smittefare skal syge børn holdes hjemme, indtil de har haft et helt feberfrit døgn derhjemme. Bliver jeres barn ringet hjem med feber forventer vi at I holder barnet hjemme næste dag i henhold til anbefalinger fra sundhedsstyrelsen om at børn skal have 24 timer hjemme uden feber.

 

I tilfælde af øjenbetændelse kan barnet komme i institution, når det er i behandling, og denne har vist sig effektiv. 

 

Ved diarré og opkast skal barnet blive hjemme minimum 24 timer efter sidste omgang opkast eller normal afføring. Ved mange tilfælde i institutionen skal barnet holdes hjemme i 48 timer.

 

Via aula informerer vi, når der er konstateret smitsom sygdom i institutionen. 

 

Spørgsmål:    Hvordan håndteres akut opstået sygdom, når barnet er i vuggestue?

Svar:             Vi vurderer barnets situation og ringer til jer for at aftale hvornår I kan hente. Hvis barnet har en rigtig dårlig dag, hvis vi ikke kan trøste det eller “lokalisere” årsagen, vil vi også ringe til jer, for at høre om I evt. kan hente tidligt. 

Der kan ske ulykker, når barnet er i institution – det er heldigvis sjældent. Hvis uheldet er ude, vurderer vi, om det er nødvendigt med en tur på skadestuen eller tandklinikken. Hvis vi tager på skadestuen/tandklinikken, kontakter vi jer, så I kan møde os dér. 

 

Spørgsmål:    Må I give barnet medicin? 

Svar:             Som udgangspunkt, nej. I særlige tilfælde kan der dispenseres f.eks. i forbindelse med feberkrampe, astma eller forskellige former for allergi. Det vil dog kræve en skriftlig vejledning fra egen læge. 

 

Spørgsmål:    Hvad gør I for at mindske smitte?

Svar:             Som skrevet ovenfor har vi stort fokus på at reducere smitte. Vi opfordrer jer til at vaske hænder på jeres barn, når I afleverer, når I henter og/eller, når I kommer hjem. Vi vasker fingre på børnene, når vi har været ude, inden vi skal spise, og når de (lidt større børn) har været på toilettet eller når de får skiftet ble. Vi anvender desuden engangsartikler som håndklæder, pusleunderlag, handsker osv. Vi lufter løbende ud i løbet af dagen, og der bliver gjort rent dagligt.                     

 

Spørgsmål:    Smører I børnene ind i solcreme om sommeren?

Svar:             I skal selv smøre barnet ind i solcreme om morgenen i løbet af sommeren. Vi tilstræber, at børnene ikke er ude i solen ml. kl. 11 og 14.30. hvis børnene er på solfyldt legeplads efter kl.14.30 smører vi børnene ind igen.

 

Spørgsmål:    Holder I lukkedage i løbet af året?

Svar:             I 2024 har vi følgende lukkedage:

 

d.25.-27.marts (dagene op til påske) 

d.10.maj (dagen efter Kristi himmelfart) 

d.5.juni (grundlovsdag) 

d.23.december-1.januar (dagene mellem jul og nytår) 

 

 

 

Endnu engang velkommen til Dronning Louises Asyl. Vi glæder os til samarbejdet.

Hilsen Personalet i vuggestuen J